Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Ventosil-Beton40 Betonimpregneer (waterbasis)

€ 119,95 (inclusief btw 21%)
Specificaties
Netto gewicht 24,00 Kg
Bruto gewicht 24,00 Kg
Omschrijving

Waterafstotend betonimpregneer

Op waterbasis.

Toepassing van impregneermiddel:       

Ventosil-Beton40 betonimpregneer is geschikt voor het water en vuil afstotend maken van horizontaal en vertikaal beton. Na het aanbrengen ontstaat er een waterafstotende, onzichtbare, damp doorlatende beschermlaag die alg en moswerend is. Ramen en kozijnen direct afnemen na impregeren. Lekken op straatwerk zo veel mogelijk voorkomen in verband met vlekvorming.

Verbruik:

ongeveer 0,4 liter per M2 afhankelijk van de  poreusiteit van de ondergrond.

Verwerking impregneermiddel:       

Door middel van vloeien van boven naar beneden aanbrengen met een lage drukspuit. Aanbrengen bij een temperatuur niet lager dan 5˚  graden op een schone,droge en vetvrije ondergrond. Na droging is het aanbrengen van een tweede laag niet meer mogelijk.                                             

Dit product is niet geschikt voor gevlinderde ondergronden.

Droogtijd:      

De droogtijd is afhankelijk van de temperatuur circa 24 uur.

Houdbaarheid:

Op een koele donkere plek 1 jaar houdbaar.

Opmerkingen:

Blauwe/zwarte plekken in beton? Het bestaat en is een gevolg van het uitharden van het beton in bepaalde omstandigheden. De blauw/zwart achtige kleur komt voor bij het gebruik van hoogovencement en is het gevolg van de er in aanwezige ijzer- en mangaansulfides. Na het impregneren van beton kan dit enigzins geaccentueerd worden. Na contact met de lucht oxyderen deze sulfides en worden ze na enige tijd kleurloos.

Is er tijdens betonstorten een curing compount aangebracht? Dan dien je deze eerst te verwijderen voordat het impregneermiddel kan worden aangebracht. Een betonvloer kan je namelijk pas impregneren nadat de ‘curing’-laag is verwijderd. Deze laag wordt net na het storten aangebracht en dient als vertraging voor het harden van het beton. Wanneer beton te snel hardt kan hij krimpen of uitdrogen, wat scheuren veroorzaakt.  
Na aanbrengen van de beton impregneer is deze beschermlaag nagenoeg onzichtbaar.
 
Facebook